Kerkdienst zondag 26 december 2021

Op zondag 26 december is mevr. Nele Lemaire onze gastvoorganger. Deze kerkdienst begint gewoon om 10 uur.

– Thema: ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’

Op tweede kerstdag komen de meeste kerkgangers naar de kerk terwijl ze nog steeds ‘Stille Nacht’ neuriën, nog nagenietend van het feest van gisteren en misschien ook eergisteren. De kerk is nog versierd met kaarsjes en de kerstboom.  Eigenlijk verwacht je voor vandaag een evangelie dat te maken heeft met de geboorte van Jezus. Lucas en Mattheüs hebben er genoeg verhalen aan gewijd.

Maar we lezen vandaag over de profeet Jeremia en over Jezus die beiden spreken in niet mis te verstane woorden. We lezen met name Jeremia 26: 1-15 en Mattheüs 23: 34-39. Toch wel zware verhalen voor de dag na kerstdag…

In eerste instantie wist ik me niet zo goed raad met deze lezingen, ik heb er ferm mee geworsteld. Maar laat ik jullie vertellen wat ik er in meen te verstaan en ik hoop dat jullie gaandeweg een beetje gaan begrijpen waarom ik vandaag als thema ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf‘ heb gekozen.

Activiteitenkalender

Geen activiteiten.