Eerste bezoek

Voor het eerst naar een protestantse kerk

Voor veel bezoekers is het de eerste keer dat ze de drempel van een Protestantse Kerk overstappen. Om een keertje een kijkje te komen nemen hoeft u niet zelf gelovig te zijn. Interesse in het Protestantisme is voldoende.
Onze kerkdienst begint om 10 uur en eindigt tussen 11.00 en 11.15. Na afloop bent u welkom om nog even na te praten en koffie met ons te drinken.
Kinderen zijn ook van harte welkom. Op dit moment bieden wij geen aparte kinderdienst, maar doen de kinderen mee met de gewone dienst.

Als U een katholieke achtergrond hebt

Ieper kent al sinds de jaren ’80 een hechte oecumene. Dat wil zeggen dat de verschillende christelijke kerken op zoek gaan naar wat ze gemeenschappelijk hebben. Over de kern van het geloof denken katholieken en protestanten hetzelfde en daarom zien we elkaar als medechristenen waar we over en weer veel van kunnen leren. Protestanten en katholieken erkennen ook elkaars doop. Natuurlijk zijn er in de afgelopen 500 jaar wel verschillen gegroeid. Wij vieren bijvoorbeeld niet elke week de mis, maar het Protestantse avondmaal vindt eens per maand plaats. Ook zingen wij veel in de kerkdienst: voor ons is het belangrijk dat iedereen daaraan mee kan doen. U bent altijd welkom om een keer een viering te bezoeken en voor uzelf vast te stellen wat de verschillen én de overeenkomsten zijn. Een aantal van onze vaste bezoekers hebben ook een katholieke achtergrond.

Activiteitenkalender

Geen activiteiten.