<<< Uitgang Website >> Bedankt voor bezoek en tot ziens GBU

ContactenAgendaOpen KerkKerk ActiviteitenKerk OntspanningRegionaal NieuwsKerk En JongerenProtestantse GeschiedenisProtestantenSeniorenClub + 50VPKB BelgièWegwijzer Plan Ieper kerkFoto's AlbumsKerk Vernieuwing 2012Speciale Ieperse DagenFoto's Stad IeperExtra NieuwsVPKB Linken

Iedere Zondag EreDienst aanvang 10H00 Beluikstraat 19 8900 Ieper info: Telefoneer > 057/204.221.

Elke zondagmorgen verzamelen wij ons voor een eredienst. Iedereen is welkom. Om 10.00 uur beginnen we met de opening: met liederen en bemoedigende woorden. Daarna wordt meer verteld over het thema van de zondag, dat we graag ontlenen aan het kindvriendelijke materiaal van Kind op Zondag. We volgen daarbij het bijbelleesrooster van de Eerste dag, een oecumenisch gemaakte volgorde, die ons inspireert om ons te bezinnen op de betekenis van de vroegere getuigen voor ons leven van vandaag. Voordat er een lezing komt met wat uitleg, gaan we daarover in gesprek: iedereen kan meedenken, je kunt ook rustig meeluisteren. We houden niet van dingen die moeten. Ieder mens mag zich vrij voelen.
Na de bezinning nemen we tijd voor inzameling van gaven en gebeden: met ons hart wijd open voor elkaar en de wereld om ons heen. Nadat we elkaar met liefde gezegend hebben, kunnen we elkaar met plezier ontmoeten. Er is dan koffie of fruitsap, altijd weer uit de wereld van Oxfam, om ook de eerlijke handel hoog te houden. Omdat we samen willen geloven in een wereld met meer rechtvaardigheid. Geloven dat we daar zelf deel aan hebben.
Op iedere eerste zondag van de maand, delen we brood en wijn (of druivensap), het aloude gebaar dat door Jezus met nieuwe liefde werd ingevuld. We maken daarvoor een kring en we delen het brood dat honger wekt naar gerechtigheid en delen de wijn ‘die dorstig maakt naar een nieuw bestaan.

Kinderkerk

Tijdens de eredienst gaan de kinderen met begeleiding naar een eigen plekje: om op hun manier met de goede verhalen bezig te zijn. Maar we beginnen en eindigen met hen samen, omdat we zonder de kinderen de wereld niet echt goed kunnen bekijken.
Ook is er een schat aan liederen die kinderen op het lijf geschreven zijn.

     Samen Brood en Wijn Delen 

                    Doe dit ter mijner gedachtenis                    Kinder Kerk                Onze JeugdHoek Boven

                        Zegde Jezus Christus                                   Foto                                de Kerk

                                                 Count Visits
   
                           kerk Counter Bezoekers Nieuwe Site Feb 2012
  Aan deze website kan gewerkt worden, voor verbeteringen en update's. Bedankt voor begrip.

Wij Verwelkomen u elke zondag of andere dagen, van Harte Welkom aan Iedereen